Περισσότεροι από 800.000 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στη Συρία μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Οκτώβριος 29, 2015
jumbo-banner

«Ανοίγει δρόμος» για τη λύση στο προσφυγικό

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλήξει περισσότερους από 280 στόχους τζιχαντιστών μόνο τα τελευταία τρία 24ωρα
Παρ' ότι ακόμη και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία βρίσκονται στην Τουρκία σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας τη δική τους σειρά προκειμένου να μεταβούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία τάση αναστροφής της κατάστασης, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι φέρονται να έχουν επιστρέψει στη χώρα της Ασίας, μετά την επέμβαση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Από τον Σεπτέμβριο, η Ρωσία πλήττει στόχους των τζιχαντιστών σε μία ευρεία επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δομών και του στρατού του ISIS κατά την ίδια, αλλά και οι αντίπαλοι του Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην Ευρώπη, προκαλώντας ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα προς τον πλούσιο Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου.Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα τελευταία στοιχεία που έγιναν γνωστά, η Ρωσία έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στη δομή και τη στρατιωτική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μαζική επιστροφή των προσφύγων, ο αριθμός των οποίων έχει ξεπεράσει τις 800.000!

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλήξει περισσότερους από 280 στόχους μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες, εντείνοντας την επιχείρηση, η οποία εισέρχεται σε ένα πιο δυναμικό στάδιο, μέχρι σημείου εξολόθρευσης των τζιχαντιστών στην περιοχή. Ο Ρώσος γερουσιαστής Ντιμίτρι Σαμπλίν επισκέφθηκε την περιοχή και δήλωσε ότι οι άνθρωποι στη Συρία έχουν αρχίσει πλέον να συζητούν και να σκέφτονται το μέλλον τους. «Προχωρούν ασφαλείας και ήρεμοι στη Δαμασκό και κάνουν όνειρα για τα παιδιά και το μέλλον τους», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Πριν επέμβει η Ρωσία, οι πάντες ήταν τρομοκρατημένοι».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot