Πανικός στον αέρα! Αεροσκάφος εξέπεμψε SOS λόγω καπνών πάνω από την Κύπρο

Οκτώβριος 27, 2015
jumbo-banner

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί χθες από τη Λάρνακα με κατεύθυνση τη Βιέννη

- Έγινε αναγκαστική προσγείωση λόγω ύπαρξης καπνών στο εσωτερικό του αεροσκάφους
- Στο αεροσκάφος επέβαιναν 180 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα
- Κατά την πτήση του το αεροπλάνο βρισκόταν 27 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κύπρου και κοντά στα τουρκικά παράλια
Σήμα "κινδύνου" εξέπεμψε αεροσκάφος αυστριακών συμφερόντων, που είχε απογειωθεί από το Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας μεταξύ των ωρών 16:00 - 17:00 με κατεύθυνση τη Βιέννη.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 180 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα και βρισκόταν 27 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κύπρου και κοντά στα τουρκικά παράλια, λόγω ύπαρξης καπνών στο εσωτερικό του αεροσκάφους ο κυβερνήτης αποφάσισε να προσγειωθεί άμεσα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αττάλειας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροδρόμιο της Λάρνακας δεν χρειάστηκε να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς το περιστατικό συνέβη μετά την απογείωση και ο Κυβερνήτης προτίμησε να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο όταν εκδηλώθηκε το περιστατικό με τους καπνούς.

Όπως μαθαίνει το ΚΥΠΕ, υπεύθυνες για τη διαχείριση του συμβάντος είναι οι αρχές του αεροδρομίου στο οποίο προσγειώθηκε το αεροσκάφος, δηλαδή της Αττάλειας.

Ο διευθυντής επικοινωνίας των αεροδρομίων, Αδάμος Ασπρής, δήλωσε ότι από τη στιγμή που τo αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αττάλεια τότε υπεύθυνες για τη διαχείριση του περιστατικού δεν είναι οι αρχές των κυπριακών αεροδρομίων αλλά οι αρχές του αεροδρομίου της Αττάλειας.

newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot