Παλμύρα: Ανακάλυψαν μαζικούς τάφους με βασανισμένα και αποκεφαλισμένα γυναικόπαιδα

Απρίλιος 02, 2016
jumbo-banner

Ο συριακός στρατός ανακάλυψε έναν μαζικό τάφο με τις σορούς τουλάχιστον 40 γυναικών και παιδιών που σφαγιάστηκαν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, στην πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη της Παλμύρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο τάφος εντοπίστηκε στην περιοχή Μασακίν αλ-Τζαχίζια, που απέχει μόλις 500 μέτρα από την αρχαία πόλη της Παλμύρας.

Αρχικά ο στρατός κατάφερε να ανασύρει 25 σορούς, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν τρία παιδιά και πέντε γυναίκες. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να ανασυρθούν 15 ακόμα σοροί.

Η ευρήματα της αρχικής έρευνας έδειξε ότι τα θύματα είχαν είτε αποκεφαλιστεί είτε βασανιστεί βάναυσα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τους στρατιωτικούς να φοβούνται ότι θα ανακαλύψουν και άλλους μαζικούς τάφου. Ταυτόχρονα ειδικές ομάδες ψάχνουν τις νάρκες και τα εκρηκτικά που λέγεται ότι έχουν αφήσει πίσω τους οι τζιχαντιστές πριν αναγκαστούν να αποχωρήσουν λόγω της εφόδου των Συριακών και Ρωσικών δυνάμεων.
Ρώσοι ειδικοί που συμμετέχουν στην έρευνα έφτασαν στην Παλμύρα με ρομπότ που εντοπίζουν και εξουδετερώνουν νάρκες καθώς εκτιμάται ότι τουλάχιστον 3.000 έχουν τοποθετηθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

iefimerida.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot