Πάνω από 4000 πρόσφυγες διασώθηκαν στην Ιταλία (βίντεο)

Φεβρουάριος 24, 2016
jumbo-banner

Εφιάλτη και για την Ιταλία αποτελεί το προσφυγικό, καθώς σύμφωνα με στοιχεία των ιταλικών αρχών, τις τελευταίες τρεις ημέρες διασώθηκαν 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λιβύη, τη Συρία και την Αφρική.

Μόνο χθες, Τρίτη, περισσότεροι από 700 πρόσφυγες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης από δυνάμεις του Ναυτικού και του Λιμενικού της Ιταλίας, ενώ τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί.

Το πλοίο Cigala Fulgosi βοήθησε στη διάσωση 403 ατόμων από λέμβους, ενώ περισυνέλεξε τέσσερα πτώματα. Ένα δεύτερο πλοίο, το Bettica, εντόπισε 219 μετανάστες σε δύο λέμβους, ενώ από ένα τρίτο πλοίο, το Scirocco, διασώθηκαν 105 μετανάστες από μια πλαστική λέμβο.

Την περασμένη εβδομάδα η ακτοφυλακή εντόπισε δύο πτώματα στη θαλάσσια περιοχή της Ιταλίας, μετά τη διάσωση 40 μεταναστών στις ακτές της Σικελίας.

Από την αρχή του έτους, 6.736 πρόσφυγες έφτασαν στην Ιταλία δια μέσου της Λιβύης, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν φθάσει στη χώρα 7.257 άνθρωποι, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot