Ο τυφώνας Melor "χτυπά" τις Φιλιππίνες: 1 νεκρός - 733.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους-ΒΙΝΤΕΟ

Δεκέμβριος 15, 2015
jumbo-banner

Πανικός επικρατεί στις Φιλιππίνες τις τελευταίες ώρες μετά το “χτύπημα” του τυφώνα Melor που άφησε έναν νεκρό και ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συνεχόμενες βροχές και άνεμοι από τον τυφώνα Melor προκάλεσαν διακοπές ρεύματος, ενώ τα κοντινά νησιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από το βράδυ. Ένας άνθρωπος βρήκε τραγικό θάνατο αφού χτυπήθηκε από λαμαρίνα στη βόρεια περιοχή Samar.

Την Τρίτη το πρωί η καταιγίδα ανέκτησε απροσδόκητα δύναμη, με την ένταση του ανέμου να ανέρχεται στα 230 χιλιόμετρα την ώρα. Οι ειδικοί τοποθετούν τον τυφώνα στην κατηγορία 4. Η καταιγίδα, γνωστή ως Nona, δεν έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά έχει πλήξει αρκετές κοινότητες κατά μήκος των ακτών.

Από την εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών ανακοινώθηκε πως περίπου 733.000 άνθρωποι εκκένωσαν την περιοχή καθώς πλησίαζε η καταιγίδα. Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ περίπου 7.000 ταξιδιώτες έφτασαν στα λιμάνια και παρέμειναν ακινητοποιημένοι. Πολλά σχολεία έκλεισαν, σύμφωνα με τα πρακτορεία. Ο πιο τρομερός τυφώνας 'Super Typhoon Haiyan' χτύπησε τη χώρα Νοέμβριο του 2013, με περισσότερους από 7.000 νεκρούς και αγνοούμενους.

Πηγή: CNN

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot