×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ο Πούτιν τινάζει στον αέρα την ελληνική αγροτιά - Απαντά στις κυρώσεις με εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρώπης

Αύγουστος 06, 2014
jumbo-banner
Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης -  Aναζητούν τρόπους να ξεπεραστεί αυτή η κρίση.
 
- Με το εμπάργκο για ένα χρόνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει την αντεπίθεσή του απέναντι στις κυρώσεις των Ευρωπαίων
- Η απαγόρευση των εισαγωγών αγροτοδιατροφικών προϊόντων θα ισχύει για ένα χρόνο
- Πολλοί αγρότες θεωρούν πως μία τέτοια κίνηση θα τους φέρει στο χείλος του οικονομικού γκρεμού
- Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητούν τρόπους να ξεπεραστεί αυτή η κρίση
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
«Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (. . .) διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή της ρωσικής προεδρίας.
 
Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταρτίσει τον κατάλογο με τα αγαθά η εισαγωγή των οποίων θα απαγορευθεί και τα οποία παράγονται στις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
 
Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, δεν εξαιρείται ούτε η Ελλάδα, καθώς το διάταγμα της Ρωσίας αφορά το σύνολο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά θα υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος και στην χώρας μας, καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή γεωργικών προϊόντων.
 
Με αφορμή αυτή την απόφαση οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει σημάνει συναγερμός και στο Μαξίμου, αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κρίση που θα υπάρξει.
 
newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot