×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για πιθανή συμφωνία Ρωσίας - Ιράν

Ιανουάριος 14, 2014
jumbo-banner

Τις ανησυχίες του εξέφρασε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές ότι το Ιράν και η Ρωσία διαπραγματεύονται μια «ανταλλαγή πετρελαίου έναντι αγαθών» ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το μήνα, μία συμφωνία που ενδεχομένως θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Έχουμε θορυβηθεί σχετικά με αυτές τις αναφορές και ο υπουργός (Εξωτερικών) Κέρι εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του στον Ρώσο ομόλογό του, Σέργκεϊ Λάβροφ», δήλωσε στο Ρόιτερς η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Εάν οι αναφορές αυτές είναι αληθινές, μια τέτοια συμφωνία θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, καθώς δεν θα συμβατή με τους όρους της συμφωνίας των P5+1 με το Ιράν κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως θα θέσει σε λειτουργία τους μηχανισμούς επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ», δήλωσε η Χέιντεν.

Πηγή: news247.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot