Ο Γερμανός υποναύαρχος Jorg Klein θα επιβλέπει τις περιπολίες στο Αιγαίο

Φεβρουάριος 12, 2016
jumbo-banner
Ξεκινούν άμεσα οι περιπολίες στο Αιγαίο από την πλευρά του ΝΑΤΟ, έπειτα από συμφωνία της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας.

Η δύναμη SNMG2 2 θα είναι υπό γερμανική διοίκηση. 


Ο Γερμανός υποναύαρχος Jorg Klein είναι ο διοικητής του στολίσκου του ΝΑΤΟ που αποτελείται από το γερμανικό πολεμικό πλοίο FGS Bonn, το καναδικό HMCS Fredericton, το τουρκικό TCG Barbaros, το ιταλικό ITS Libeccio και την ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς. 

Η γερμανική διοίκηση θα συνεργάζεται με την ελληνική και την τουρκική ακτοφυλακή ενώ ξεχωριστό ρόλο θα έχει η Frontex.

Τα πλοία της SNMG 2

Ναυαρχίδα της δύναμης, είναι το γερμανικό πλοίο ανεφοδιασμού Bonn, το οποίο βρίσκεται σε ενεργή υπηρεσία από τις 13 Σεπτεμβρίου του 2013.

Παράλληλα, η ραχοκοκαλιά  SNMG 2 αποτελείται από:

    Την καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton. Ο συγκεκριμένος τύπος αποτελεί την ραχοκοκαλιά του καναδικού ναυτικού, και έχει αρχικά σχεδιαστεί για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, σε καταστάσεις ανοιχτής θαλάσσης.
    Την τουρκική φρεγάτα TCG Barbaros που βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1997.
    Την ιταλική φρεγάτα ITS Libeccio που βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1983. Το σκάφος αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε ανθρωπιστικές αποστολές, καθώς και σε επιχειρήσεις κατά της πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής.
    Την ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς που βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1996.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot