×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ολονύκτιες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Αύγουστος 09, 2014
jumbo-banner
Μετά τη λήξη της εκεχειρίας.
 
Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου γύρω στις είκοσι αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος. Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, οι οποίες έρχονται μετά την αποτυχία ανανέωσης της εκεχειρίας που έληξε το πρωί της Παρασκευής.
 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μόνο τον αριθμό των στόχων και όχι τις θέσεις ή τη φύση τους. Αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις ολονύκτιες επιδρομές καταστράφηκαν δύο τεμένη και τρεις κατοικίες, ενώ ορισμένες επιθέσεις στράφηκαν εναντίον ανοικτών χώρων.
 
«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή κατά του καταυλισμού του Μαγαζί, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, και δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια του τεμένους αλ-Κάσαμ» δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ α-Κούντρα.
 
Ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι παλαιστινιακές ρουκέτες που κατέληξαν στο νότιο Ισραήλ δεν προκάλεσαν θύματα.
 
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη Δυτική Όχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Χεβρόνας.
 
Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ακόμη έναν Παλαιστίνιο την Παρασκευή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από τη Ραμάλα.
 
Στο Κάιρο, οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των αιγυπτίων μεσολαβητών δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, πρόκειται όμως να επαναληφθούν την Κυριακή.
 
tovima.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot