Νταβούτογλου: Δεν επαιτούμε χρήματα, απαιτούμε δίκαιο καταμερισμό-ΒΙΝΤΕΟ

Μάρτιος 08, 2016
jumbo-banner

"Πολύ σημαντική βοήθεια" χαρακτήρισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου τα 3 δισ. ευρώ που θα δοθούν στην Τουρκία από την ΕΕ.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού:

«Πολύ σημαντική βοήθεια τα 3 δισ. ευρώ. Λένε κάποιοι πως είμαστε επαίτες χρημάτων. Έχουμε όμως ήδη καταβάλει 10 δισ. δολάρια σε αυτή την κρίση από τον κρατικό μας προϋπολογισμό και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πάνε επίσης για τους πρόσφυγες. Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα δοθεί γιατί τα 3 δισ. ευρώ, που αποφασίστηκαν στην αρχή, ήταν σαφές πως ήταν μόνο ένα αρχικό ποσό. Δεν απαιτούμε χρήματα. Πρέπει να βοηθηθούμε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ποτέ δεν απαιτήσαμε περισσότερα από αυτά που λάβαμε. Απαιτούμε δίκαιο καταμερισμό για την ανθρωπιστική κρίση. Η Ευρώπη και η Τουρκία δεν ευθύνονται για αυτά. Υπεύθυνοι είναι η ISIS και η Ρωσία. Θα είμαστε το καταφύγιο όλων των θυμάτων του πολέμου, των θυμάτων του ISIS, των βομβαρδισμών της Ρωσίας και του καθεστώτος. Υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είμαι ευγνώμων σε Τουσκ και Μέρκελ, αλλά και σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες που βρέθηκαν εδώ, καθώς είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις. Κουβεντιάσαμε για το πώς μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της Συρίας. Μιλήσαμε και με το ΝΑΤΟ για την παρουσία του στα σύνορα μας και την προστασία της Τουρκίας, έναντι οποιασδήποτε απειλής. Στις 18 θα τα ξαναπούμε και ελπίζουμε να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους που βάλαμε σήμερα».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot