×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Νορβηγικός Τύπος: «Κύμα» Ελλήνων μεταναστών στη Νορβηγία

Δεκέμβριος 23, 2013
jumbo-banner

«Μεταξύ του Νοεμβρίου 2012 και Νοεμβρίου του 2013, η αύξηση της εισόδου μεταναστών από την Ελλάδα, στη νορβηγική αγορά εργασίας, έχει αυξηθεί κατά 49%» γράφει η εφημερίδα Norway Post.

Mε τίτλο: «Η Νορβηγία αναμένεται να δεχθεί μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Νότια Ευρώπη», δημοσίευμα της εφημερίδας Norway Post κάνει λόγο για την ανεργία που «μαστίζει» τους νέους στην Ελλάδα και όχι μόνο...

«Με την οικονομική κρίση να βαθαίνει την αγορά εργασίας στη Νότια Ευρώπη, τα τελευταία πέντε χρόνια, η Νορβηγία έχει δεχθεί έναν σημαντικό αριθμό μεταναστών, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί πολύ» γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Μεταξύ του Νοεμβρίου 2012 και Νοεμβρίου του 2013, η αύξηση της εισόδου μεταναστών από την Ελλάδα, στη νορβηγική αγορά εργασίας, έχει αυξηθεί κατά 49%. Το δεύτερο κύμα έρχεται από την Ισπανία με την αύξηση να φτάνει στο 39% και τρίτη η Πορτογαλία με την αύξηση να φτάνει στο 32%».

«Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο και δεν μπορούμε να δούμε ακόμα τις προεκτάσεις του» λέει στην εφημερίδα ο ανώτερος σύμβουλος της Στατιστικής Υπηρεσίας της Νορβηγίας, Anders Ekeland.

Το επίπεδο της εκπαίδευσης στις χώρες της Μεσογείου είναι αρκετά υψηλό, την ίδια στιγμή, όμως, η οικονομική κρίση έχει πλήξει πολλούς νέους ενήλικες που έχουν πάει κατ 'ευθείαν από το σχολείο στην ανεργία. Ως αποτέλεσμα, οι μετανάστες που έρχονται στη Νορβηγία είναι καλά εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι για να μπουν στην παραγωγική διαδικασία. Πολλοί από αυτούς έχουν, επίσης, τα προσόντα εργατικού δυναμικού που η Νορβηγία έχει άμεση ανάγκη: όπως οι μηχανικοί και οι νηπιαγωγοί.

Πηγή: protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot