Νησί Παλαουάν στις Φιλιππίνες: Το πιο εξωτικό νησί στον κόσμο!

Οκτώβριος 31, 2014
jumbo-banner
Οι αναγνώστες του  δημοφιλούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler ψήφισαν με 76.000 ψήφους το νησί Παλαουάν στις Φιλιππίνες ως «το πιο εξωτικό στον πλανήτη για το 2014»

Στο δυτικό άκρο των Φιλιππίνων βρίσκεται ένα μικρό νησί, που είναι παράδεισος για τους ταξιδιώτες, ειδικότερα αυτούς που αγαπούν τις καταδύσεις και την περιπέτεια. Το μικρό νησί Παλαουάν (Palawan), ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler, με 76.000 ψήφους ως «το πιο εξωτικό νησί στη γη για το 2014»!
filipines1
Πάνω στο πανέμορφο νησί υπάρχει ο υπόγειος ποταμός Puerto Princesa, ένα από τα κορυφαία φυσικά θαύματα του κόσμου, το μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι στην Ασία και το δεύτερο μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι σε όλο τον πλανήτη! Ο ποταμός έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως ένα από τα καλύτερα φυσικά θαύματα στον κόσμο και «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς».
filipines2
Το νησί διαθέτει καταπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και οι ταξιδιώτες που λατρεύουν την περιπέτεια έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν με βάρκες τον υπόγειο ποταμό, που διαθέτει πολλά σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και όχι μόνο να ξεναγηθούν σε αυτά, αλλά να κάνουν και καταδύσεις στον βυθό του, αν το επιθυμούν.
filipines3
Το Παλαουάν αποτελούσε πάντα έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αφού και το περιοδικό National Geographic Traveler το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
filipines4
Κι αν το νησί είναι για τους ταξιδιώτες ένας μικρός παράδεισος που τους περιμένει, για τους Φιλιππινέζους είναι το «τελευταίο σύνορο» της χώρας τους, αφού βρίσκεται στο άκρο της δυτικής επαρχίας Παλαουάν και το νότιο άκρο του βρίσκεται βόρεια της Μαλαισίας.
filipines5
Για να φτάσει κανείς στο νησί από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, χρειάζεται 75 λεπτά αεροπορικώς, ενώ το ταξίδι με φέρι μποτ  διαρκεί περίπου 24 ώρες.
filipines6
protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot