Νεκροί και τραυματίες σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη

Αύγουστος 10, 2015
jumbo-banner

Δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικές δυνάμεις, λίγες ώρε μετά απο έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αστυνομικό τμήμα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως δύο επιτιθέμενοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, διέφυγαν όταν η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς μεταξύ των πολιτών. Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε πως η αστυνομία συνέλαβε αργότερα τη γυναίκα, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και εντοπίστηκε σε κτίριο της περιοχής, στο οποίο επιχείρησε να κρυφτεί.

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά απο έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολης, κατά την οποία τραυματίστηκαν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και επτά αστυνομικοί. Απο την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία είχε ως αποτέλεσμα της κατάρρευση τμήματος του τριόφορου κτιρίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες πυροδότησαν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρητικά το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Λίγο αργότερα, άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ερευνούσαν την περιοχή, με αποτέλεσμα ανταλλαγή πυροβολισμών. Το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μετέδωσε πως δύο ένοπλοι και ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός από τη μονάδα εξουδετέρωσης βομβών, που έσπευσε στο σημείο, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών που συνεχίστηκε μέχρι το πρωί στην περιοχή που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.

Οι επιθέσεις είναι τα πιό πρόσφατα κρούσματα της βίας που έχει αναζωπυρωθεί μετά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). Την ίδια στιγμή η Τουρκία ενισχύει τις επιθέσεις εναντίον των Ισλαμιστών μαχητών. Τον Ιούλιο προχώρησε σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του IS στη Συρία και συμφώνησε να επιτρέψει την χρήση των βάσεών της απο τις αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις. Είχε προηγηθεί επίθεση αυτοκτονίας με 32 νεκρούς, η ευθύνη της οποίας αποδόθηκε στους Ισλαμιστές. Τον ίδιο μήνα Ισλαμιστές πυροβόλησαν εναντίον τούρκων στρατιωτών απο τα σύνορα με την Συρία, σκοτώνοντας τον έναν απο αυτούς.

Την Κυριακή ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έξη μαχητικά F-16 έφτασαν στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις εναντίον των Ισλαμιστών.

kathimerini.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot