Να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις από τη Μοσούλη ζητά το Ιράκ

Δεκέμβριος 05, 2015
jumbo-banner

Σύμφωνα με την κυβέρνηση περίπου 130 στρατιώτες βρίσκονται στην περιοχή - Για παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας κάνουν λόγο οι ιρακινές αρχές

Την απόσυρση τάγματος Τούρκων στρατιωτών από τη βόρεια περιοχή της Νινευής, κάλεσε σήμερα η κυβέρνηση του Ιράκ, καταγγέλλοντας ότι έχουν παραβιάσει την εδαφική κυριαρχία της χώρας.

Οι ιρακινές αρχές κάλεσαν τις τουρκικές δυνάμεις να αποσυρθούν άμεσα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, χαρακτήρισε την τουρκική δραστηριότητα «εισβολή».

Την ίδια στιγμή, απέρριψε κάθε στρατιωτική επιχείρηση που δεν γίνεται κατόπιν συντονισμού με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης, ενώ έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών η ιρακινή κυβέρνηση να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις εντός 24 ωρών, διαφορετικά οι δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν επιδρομή.

Νωρίτερα χθες, μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, επικαλούμενο επίσης πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι στην περιοχή της Μοσούλης έφθασαν περίπου 130 Τούρκοι στρατιωτικοί για να εκπαιδεύσουν μονάδες Πεσμεργκά, Ιρακινών Κούρδων μαχητών.

Μόλις έγινε γνωστή παριουσία Τούρκων στρατιωτών οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τόνισαν ότι αυτό δεν αποτελεί μέρος των επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο πρακτορείο επισήμαναν πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν την ανάπτυξη εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ, τονίζοντας ότι η ενέργεια δεν είναι μέρος των δραστηριοτήτων της διεθνούς συμμαχίας, της οποίας ηγείται η Αμερική

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot