Ναυτική τραγωδία με 50 νεκρούς στη Μαλαισία

Σεπτέμβριος 06, 2015
jumbo-banner

Σε 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου πλεούμενου με μετανάστες και πρόσφυγες ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας την Πέμπτη, μετά την περισυλλογή των σορών άλλων 35 θυμάτων της τραγωδίας αυτής, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Την Παρασκευή βρέθηκε και ένας επιζών του ναυαγίου, ο οποίος κατάφερε να μείνει ζωντανός για περισσότερο από ένα 24ωρο μέσα στη θάλασσα. Αυτός είναι καλά στην υγεία του, διευκρίνισαν οι αρχές.

"Άλλες 35 σοροί περισυλλέγησαν από την Παρασκευή", δήλωσε αξιωματούχος της χώρας.

"Αναμένουμε να βρούμε κι άλλες σορούς εντός των προσεχών ημερών", πρόσθεσε.

Το πλεούμενο αυτό ναυάγησε την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας στα Στενά της Μάλακα, ανοιχτά της πόλης Σάμπακ Μπέρναμ, στην πολιτεία Σελανγκόρ.

Οι αρχές υπολογίζουν βάσει των μαρτυριών που συγκέντρωσαν από περίπου 20 επιζώντες, ότι το σκάφος αυτό μετέφερε έως και 80 ανθρώπους.

Η Μαλαισία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας, προσελκύει οικονομικούς μετανάστες από γειτονικές χώρες που είναι πιο φτωχές, όπως η Ινδονησία, το Μπανγκλαντές και η Μιανμάρ.

Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια μετανάστες, στην πλειονότητά τους από την Ινδονησία, εργάζονται στη Μαλαισία, σύμφωνα με υπολογισμούς.

Οι ναυτικές τραγωδίες αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο, καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στη Μαλαισία με αυτοσχέδια πλεούμενα, με την ελπίδα ότι εκεί θα βρουν δουλειά στον κατασκευαστικό τομέα, σε εργοστάσια ή σε φυτείες, τομείς στους οποίους συχνά αποφεύγουν να δουλεύουν οι Μαλαισιανοί.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot