Νέα θηριωδία των τζιχαντιστών στο δυτικό Ιράκ

Νοέμβριος 02, 2014
jumbo-banner
Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε άλλα 67 μέλη της σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ στην επαρχία αλ Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, δήλωσε ένας από τους αρχηγούς της φυλής την Κυριακή. 
 
Οι εκτελέσεις άρχισαν την περασμένη εβδομάδα σε αντίποινα για την αντίσταση που προβάλλει η εν λόγω φυλή στην προέλαση της ισλαμιστικής οργάνωσης.
«Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) εκτέλεσε το  βράδυ του Σαββάτου 67 μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Νάιμ αλ Γκάουντ.  
 
Ο ίδιος είπε μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του Ιράκ, Αλσουμάρια, ότι οι εκτελεσθέντες ανήκουν σε μια ομάδα 200 μελών της φυλής που κρατούν οι τζιχαντιστές στην πόλη Ρας αλ Μάα στο βόρειο τμήμα της αλ Άνμπαρ.
 
«Επιπλέον 125 άνθρωποι αντιμετωπίζουν την απειλή του θανάτου», υπογράμμισε.
 
Οι μαχητές του ΙΚ έχουν σημειώσει μια σειρά νίκες στην αλ Άνμπαρ τις τελευταίες εβδομάδες, απειλώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το σύνολο της σουνιτικής αυτής επαρχίας, η οποία εκτείνεται από τα σύνορα με τη Συρία ως τα περίχωρα της Βαγδάτης.
 
Μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ αντιστάθηκαν για εβδομάδες στην πολιορκία των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Άνμπαρ, όμως στο τέλος τα πυρομαχικά, τα καύσιμα και τα τρόφιμα τους εξαντλήθηκαν.
 
Εκατοντάδες μαχητές της φυλής αποσύρθηκαν και εκατοντάδες μέλη της εγκατέλειψαν το χωριό τους. Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν πολλούς και τους σκότωσαν πυροβολώντας τους από μικρή απόσταση. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν εκτελεσθεί αφότου άρχισαν οι φόνοι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.
tovima.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot