Νέα θεωρία για την πτήση MH370 σοκάρει

Μάιος 19, 2014
jumbo-banner

Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα των συγγενών των επιβαινόντων στην πτήση ΜΗ370. Το καινούργιο βιβλίο, λένε κάποιοι συγγενείς, δεν προσφέρει τίποτα, αφού δεν βασίζεται σε στοιχεία αλλά σε θεωρίες του συγγραφέα.
Ακόμα μία θεωρία για τα αίτια της εξαφάνισης του Boeing Β777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο όταν εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 8 Μαρτίου προτείνει μέσα από τις σελίδες του καινούργιου βιβλίου του ο Βρετανός συγγραφέας Νάιτζελ Κόθορν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ειδικότερα, το νέο βιβλίο, το οποίο τιτλοφορείται «Flight MH370. Τhe Mystery» («Πτήση MH370. Το μυστήριο»), υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε καταρρίφθηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια κοινής στρατιωτικής άσκησης Ηνωμένων Πολιτειών και Ταϊλάνδης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Μάλιστα, ο συγγραφέας επισημαίνει ότι η έρευνα για τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Malaysia στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανοιχτά της Αυστραλίας, αποτελούσε απλώς ένα μέρος της προσπάθειας συγκάλυψης του συμβάντος.

Το βιβλίο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάιο από τον λονδρέζικο εκδοτικό οίκο John Blake Publishing, πρόκειται να βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων προτού καλά καλά περάσουν έντεκα εβδομάδες από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροσκάφους και των 239 επιβατών και μελών του πληρώματος.

Μάλιστα, οι οικείοι των επιβαινόντων φέρονται να είναι εξοργισμένοι με το καινούργιο βιβλίο και θεωρούν ότι κυκλοφορεί πρόωρα καθώς και ότι δεν βασίζεται σε γεγονότα αλλά σε αναπόδεικτες θεωρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι έρευνες για τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν αποβεί μέχρι σήμερα άκαρπες.

Σύμφωνα με τoν όμιλο ΜΜΕ Fairfax Media, το βιβλίο αναφέρει: «Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε εικονικό πόλεμο σε ξηρά, θάλασσα και από αέρος, ενώ κάποιες ασκήσεις επρόκειτο να γίνουν με πραγματικά πυρά. Κάποιος από τους συμμετέχοντες στα γυμνάσια έβαλε, χωρίς φυσικά να το θέλει, εναντίον του μαλαισιανού αεροσκάφους και το κατέρριψε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Κανείς, όμως, δεν επιθυμεί την επανάληψη ενός νέου Λόκερμπι και έτσι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση έχουν κάθε λόγο να την ξεχάσουν και να μη μιλούν για το τι επακριβώς συνέβη το βράδυ της 8ης Μαρτίου».

Ο Νάιτζελ Κόθορν, ο οποίος κατοικεί μονίμως στο Λονδίνο, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι έχει συγγράψει περισσότερα από 150 βιβλία, ανάμεσα στα οποία και η σειρά «Sex Lives» («Σεξουαλικές Ζωές») που εξετάζει την ερωτική και σεξουαλική ζωή των Προκαθήμενων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, των Αμερικανών προέδρων, των μεγάλων δικτατόρων και άλλων ομάδων, που σίγουρα αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς αναγνώστες.

Στο τελευταίο του βιβλίο για την πτήση ΜΗ370, ο Βρετανός συγγραφέας επισημαίνει ότι η αδυναμία της διεθνούς δύναμης να βρει το παραμικρό συντρίμμι από το εξαφανισμένο αεροσκάφος είναι από μόνης της «εξαιρετικά ύποπτη». Ακόμα και να βρεθεί το μαύρο κουτί, επισημαίνει ο συγγραφέας, δεν σημαίνει ότι θα είναι ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών. «Κάλλιστα θα μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ρίξει ένα άλλο μαύρο κουτί στη θάλασσα και σε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων από το Περθ την εποχή που η Μαλαισία και πολλά άλλα κράτη ερευνούσαν για το χαμένο αεροσκάφος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τις πρώτες ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους», αναφέρει το νέο βιβλίο.

Εξοργισμένη φαίνεται να είναι η Αϊρίν Μπάροους, ο γιος και η νύφη της οποίας ήταν επιβάτες της πτήσης ΜΗ370. «Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, ούτε ξέρει τι συνέβη στο αεροπλάνο. Γιατί, λοιπόν, να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο βιβλίο τη δεδομένη χρονική στιγμή;», διερωτάται η κ. Μπάροους. «Δεν υπάρχουν απαντήσεις. Και αυτό είναι εξαιρετικά οδυνηρό για τους συγγενείς των επιβαινόντων. Υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες, αλλά εγώ θέλω να πιστεύω μόνο μία: ότι ήταν όλοι τους αναίσθητοι και ότι δεν αντελήφθησαν απολύτως τίποτα, ότι δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε. Αυτή η πεποίθηση είναι το μοναδικό πράγμα που με βοηθάει να διατηρήσω τη λογική μου. Το μόνο που θέλω είναι κάποιος να βρει κάτι, οτιδήποτε από το χαμένο αεροσκάφος», ανέφερε η γυναίκα στο Fairfax Μedia.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν
Η κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια εντοπισμού του χαμένου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου όσος χρόνος και προσπάθεια και αν χρειαστούν. Αυτή, άλλωστε, είναι η κυβερνητική δέσμευση προς τις οικογένειες των επιβαινόντων στην πτήση ΜΗ370, οι οποίοι ζητούν οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να υποδείξει ποια ήταν η τύχη του αεροπλάνου και των αγαπημένων τους. Πριν από μερικές ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας της Μαλαισίας Αμπντούλ Ραχίμ Μπακρί δήλωσε ότι η μαλαισιανή εταιρεία Petronas πρόκειται να παράσχει δύο αυτόνομα υποβρύχια οχήματα προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες που πραγματοποιεί η πολυεθνική δύναμη στον Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο αεροσκάφος. Ο Μαλαίσιος αξιωματούχος, εξάλλου, δήλωσε ότι η ίδια εταιρεία εξετάζει και την ανάπτυξη υποβρυχίων ηχοβολιστικών συσκευών. Ηδη η εταιρεία άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου Sapura Kencana πρόκειται να παράσχει μια πολλαπλή ηχοβολιστική συσκευή για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες. Η μαλαισιανή κυβέρνηση μελετά και αυτήν την πρόταση.

Τέλος, πριν από μερικές ημέρες έπλευσε εκ νέου στην περιοχή των ερευνών στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό το αμερικανικό πολεμικό σκάφος Ocean Shield με καινούργιες και τελειότερες συσκευές υποθαλάσσιας έρευνας.


Πηγή: kathimerini.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot