Μεταμφιέζονταν σε αστυνομικούς και έκαναν επιθέσεις σε πρόσφυγες στο Καλαί -Συνελήφθησαν 5 άτομα

Μάρτιος 12, 2016
jumbo-banner

Πέντε άνδρες, που κατηγορούνται ότι πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί, συνέλαβε η γαλλική αστυνομία.

Μάλιστα, οι ύποπτοι- από 18 έως 48 ετών- φέρεται να μεταμφιέζονταν σε αστυνομικούς. Τα πέντε άτομα κρατούνται από την Τετάρτη και κατηγορούνται ότι τη νύχτα της 20ης προς 21η Ιανουαρίου επιτέθηκαν σε τρεις Σύρους κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καλαί.

Οι δράστες είχαν σιδερένιους λοστούς και λαβές αξινών, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ενώ αν και δεν έχουν ομολογήσει ότι μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς, κάποιοι τους αναγνώρισαν και ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων φώναζαν «Αστυνομία» και χρησιμοποίησαν κλομπ.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι πέντε συλληφθέντες έκαναν περισσότερες από μία επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί.

Οι ίδιοι άλλωστε ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν σε ένα 13χρονο αγόρι μία ώρα πριν την επίθεση εναντίον των τριών Σύρων τον Ιανουάριο.

Στις επιθέσεις τους δεν ξυλοκοπούσαν απλώς τα θύματά τους, αλλά έκλεψαν και προσωπικά τους αντικείμενα, όπως φορητούς υπολογιστές, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι 5 συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κλοπές, αλλά ένας από τους Σύρους, θύμα της επίθεσης της νύχτας της 20ης Ιανουαρίου, κατήγγειλε ότι του πήραν 4.000 ευρώ.

iefimerida.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot