Μακελειό στη Σομαλία: Πάνω από 50 στρατιώτες νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Ιανουάριος 15, 2016
jumbo-banner

Περισσότεροι από 50 Κενυάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση τζιχαντιστών που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα, σε βάση ειρηνευτικών δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία.

Βαριά οπλισμένοι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάαμ που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, εξαπέλυσαν επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Κένυα η οποία διοικείται από κενυατικές ειρηνευτικές δυνάμεις.

Η επίθεση ξεκίνησε όταν βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη μέσα σε αυτοκίνητο στην είσοδο της βάσης που βρίσκεται στην περιοχή Γκέντο, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Μετά την έκρηξη, έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί και οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στη βάση όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς. Ορισμένα ρεπορτάζ αναφέρονται σε περισσότερα από 50 θύματα, ενώ η ίδια η οργάνωση ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 63, προσθέτοντας ότι έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός όπλων και οχημάτων.

ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot