Μακελειό στη Μπουρκίνα Φάσο: 20 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο (εικόνες)

Ιανουάριος 16, 2016
jumbo-banner

Μακελειό στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο Ουαγκαντούγκου, όπου ένοπλοι τζιχανιστές εισέβαλαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendid και σκότωσαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Σήμερα το πρωί, απελευθερώθηκαν περίπου 30 όμηροι αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι ένοπλοι κρατούν και άλλους ανθρώπους μέσα στο ξενοδοχείου, όπου συνήθως διαμένουν πολίτες του δυτικού κόσμου αλλά και μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Ο υπουργός Επικοινωνικών Remis Dandjinou έγραψε στο Twitter ότι η στρατιωτική επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη. Το BBC μεταδίδει ότι στις 7:00 το πρωί ώρα Ελλάδος ακούστηκαν νέοι πυροβολισμοί μέσα από το ξενοδοχείο. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός αποκάλυψε ότι 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει γίνει γνωστή. 

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο αφού πρώτα πυροδότησαν δύο βόμβες σε οχήματα έξω από το χώρο.

Νωρίτερα, είχαν «χτυπήσει» ένα καφέ κοντά στο Splendid όπου σκότωσαν 10 ανθρώπους. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι στην ταράτσα του καφέ εντοπίστηκαν 10 νεκροί. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πίσω από την αιματηρή επίθεση κρύβεται η αλ Κάιντα του Μάγκρεμπ.  Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα παρακολούθησης SITE, που αναλύει τζιχαντιστικά δίκτυα, τόνισε ότι την επίθεση αυτή πιθανότατα να οργάνωσε η ομάδα Μουραμπιτούν, που δρα στην έρημο Σαχάρα στο βόριο Μάλι. 

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί υπό τον πρόεδρο Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ, η ορκωμοσία του οποίου έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου, μετά την εκλογή του στα τέλη Νοεμβρίου.

Αιματηρή επίθεση της Αλ Κάιντα στη Μπουρκίνα Φάσο
Αιματηρή επίθεση της Αλ Κάιντα στη Μπουρκίνα Φάσο   

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot