Μέχρι 200.000 πρόσφυγες τον χρόνο ζητά ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας

Ιανουάριος 03, 2016
jumbo-banner

Ο Βαυαρός σύμμαχος της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί περισσότερους από «200.000» αιτούντες άσυλο κάθε χρόνο.

«Στη Γερμανία η άφιξη 100.000 έως- το πολύ- 200.000 αιτούντων άσυλο και προσφύγων πολέμου κάθε χρόνο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα» επισήμανε ο Ζεεχόφερ, Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

«Αυτός ο αριθμός (σ.σ οι 200.000) είναι ανεκτός και σε αυτήν την περίπτωση η ενσωμάτωση θα λειτουργήσει. Κατά τη γνώμη μου οτιδήποτε υπερβεί αυτόν τον αριθμό θα είναι υπερβολικό» τόνισε ο Ζεεχόφερ, παραδοσιακός σύμμαχος της Μέρκελ που ωστόσο δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

«Το να περιορίσουμε τον αριθμό των μεταναστών πρέπει να είναι ο βασικός στόχος το 2016» επέμεινε ο συντηρητικός πολιτικός, ενώ το CSU αναμένεται να πραγματοποιήσει το συνέδριό του την Τετάρτη και Πέμπτη στο Βίλντμπαντ (νότια) όπου αναμένεται να παραστούν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Απέχουμε πάρα πολύ από αυτόν τον στόχο» υπογράμμισε κάνοντας λόγο ακόμα και για 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες το 2016 στη Γερμανία στην περίπτωση που δε ληφθεί κανένα μέτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot