×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Κονγκό:Κρατούν ομήρους δημοσιογράφους

Δεκέμβριος 30, 2013
jumbo-banner

Ένοπλοι επιτέθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο και κατέλαβαν την έδρα της κρατικής τηλεόρασης σήμερα στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης όπου οι άγνωστοι επιτιθέμενοι κρατούν ομήρους, έγινε γνωστό από δημοσιογράφους και την αστυνομία.

«Είναι άνθρωποι οπλισμένοι με ματσέτες και πυροβόλα όπλα, έπιασαν όμηρους δημοσιογράφους. Διεξάγεται επιχείρηση για να τους βγάλουμε από το κτίριο, είναι ήδη περικυκλωμένοι», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μουάνα Μπούτου, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πριν διακοπεί η μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος, δύο ένοπλοι εμφανίσθηκαν μπροστά στην κάμερα για να εκφωνήσουν ένα πολιτικό μήνυμα εναντίον της κυβέρνησης το προέδρου Ζοζέφ Καμπίλα.

«Ο Γκίντεον Μουκουνγκουμπίλα ήρθε να σας απελευθερώσει από τη σκλαβιά του Ρουαντέζου», ήταν το μήνυμα, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Reuters ο οποίος είδε μια μαγνητοσκόπηση της εκπομπής.

Στο κέντρο της Κινσάσα, οι δρόμοι έχουν αδειάσει και οι καταστηματάρχες έχουν κατεβάσει τα ρολά. «Δεν κυκλοφορούν οχήματα, στην πόλη επικρατεί πανικός, ο κόσμος αναρωτιέται τι συμβαίνει», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας νεαρός στην περιοχή.

Τελωνειακός αξιωματούχος στο διεθνές αεροδρόμιο στα περίχωρα της Κινσάσα ανέφερε πως ξέσπασαν εκεί σφοδρές μάχες με πυροβόλα όπλα, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση στην κρατική τηλεόραση.

«Πυροβολισμοί έπασαν εδώ», είπε ο αξιωματούχος. «Πυροβολούν παντού. Έχουμε κρυφτεί όλοι».

Πηγή: left.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot