Κλίβελαντ: Ο αστυνομικός που σκότωσε τον 12χρονο είχε διαγνωσθεί με ψυχολογικά

Δεκέμβριος 04, 2014
jumbo-banner
«Δεν είναι αρκετά ώριμος να αναλάβει ευθύνες ή να κατανοήσει πλήρως το πόσο σοβαρό είναι να χάνεις τον έλεγχο», αναφέρει ο προϊστάμενός του στην πολιτεία του Οχάιο, όπου εκπαιδεύτηκε για έξι μήνες το 2012

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Νοέμβριο ένα 12χρονο αγόρι στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ είχε διαγνωσθεί με ψυχολογικά προβλήματα, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
 
Ο Τίμοθι Λόχμαν, 26 ετών, είχε προσληφθεί στην αστυνομία του Οχάιο το 2012, όπου και εργάστηκε για έξι μήνες, όπως αποκαλύπτει ο Guardian. Το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο προϊστάμενος του Λόχμαν, Τζιμ Πόλακ, έλεγε για τον υφιστάμενό του: «Αδυνατούσε να ακολουθήσει απλές οδηγίες, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει απλές σκέψεις ή αναμνήσεις και η απόδοσή του γενικά ήταν πολύ χαμηλή».
 
Σύμφωνα με την επίμαχη αναφορά ο Λόχμαν κρίθηκε «αφηρημένος και ευσυγκίνητος» εν μέρη εξαιτίας «ενός θέματος με την κοπέλα του και την αβεβαιότητα για το μέλλον του».
 
«Δεν είναι αρκετά ώριμος να αναλάβει ευθύνες ή να κατανοήσει πλήρως το πόσο σοβαρό είναι να χάνεις τον έλεγχο», αναφέρει η έκθεση που έρχεται να σοκάρει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ μετά τα απανωτά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.
 
«Δεν θεωρώ ότι ο χρόνος, ή η εκπαίδευση μπορούν να διορθώσουν τις αδυναμίες του» καταλήγει η αναφορά για τον 26χρονο που σκότωσε εν ψυχρώ το 12χρονο αγόρι, επειδή κρατούσε ένα ψεύτικο όπλο...
 
Λίγες μέρες μετά την υποβολή της αναφοράς ο Λόχμαν παραιτήθηκε, ενώ η έκθεση του Πόλακ καταχωρήθηκε στο αρχείο με την επισήμανση πως ο συγκεκριμένος αξιολογήθηκε ως ακατάλληλος για επαναπρόσληψη.
 
Η πολιτεία του Κλίβελαντ δύο χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2014, προσέλαβε τον Λόχμαν.
protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot