Καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία – Δύο αγνοούμενοι – Χιλιάδες εκτοπισμένοι

Σεπτέμβριος 10, 2015
jumbo-banner
Συνεχίζονται σήμερα οι καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία, οι οποίες έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις και έχουν αναγκάσει περίπου 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε "ειδικό συναγερμό" για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο.

"Οι πλημμύρες αυτές έχουν λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις και αντιπροσωπεύουν έναν άμεσο κίνδυνο", προειδοποίησε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας αυτής, ο Τακούγια Ντεσιμάρου, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

"Θα πρέπει να επαγρυπνούμε και για τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τις περιφέρειες αυτές, ακόμη κι αν εκδόθηκε ειδικά συναγερμός γι'αυτές τις δύο", επέμεινε. "Ο κίνδυνος κατολισθήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλος".



"Η κυβέρνηση θα εργαστεί σαν μια γροθιά για να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των ανθρώπων και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προλάβουμε οποιαδήποτε περαιτέρω καταστροφή", δήλωσε παράλληλα σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, προειδοποιώντας και αυτός για άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις.

Στην περιφέρεια του Τοτσίγκι 90.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ σε 80.000 άλλους έγινε απλώς σύσταση να απομακρυνθούν, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους δόθηκε επίσης σε περισσότερους από 20.000 κατοίκους στην Ιμπαράκι, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Συνολικά σε 800.000 ανθρώπους έχει γίνει σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχών του Τόκιο.
Κάποια σπίτια παρασύρθηκαν από τα ρεύματα που σχηματίστηκαν ή καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και ανακοίνωση των αρχών της Τοτσίγκι.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν εξάλλου σήμερα το πρωί μια γυναίκα που αγνοείται η τύχη της έπειτα από κατολίσθηση, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Κανούμα στην Τοτσίγκι. "Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την ταυτότητά της", σημείωσε.



Σύμφωνα με το NHK, πρόκειται για μια 63χρονη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε και κατέστρεψε το σπίτι της. Ο σύζυγός της διασώθηκε λίγο μετά την κατολίσθηση, διευκρίνισε το δίκτυο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο δεύτερος αγνοούμενος είναι, και πάλι σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, ένας 70χρονος στην πόλη Τζόσο, βόρεια του Τόκιο. Γι'αυτόν εκφράζονται φόβοι ότι παγιδεύτηκε στο σπίτι του το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά, πρόσθεσε το NHK.

Περίπου 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εξάλλου από το πέρασμα του τυφώνα Έταου, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές, ο οποίος απομακρύνθηκε προς τα βορειοδυτικά αφού διέσχισε το κεντρικό τμήμα της χώρας.
real.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot