Καταπέλτης για την Τουρκία η Κομισιόν: Δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες

Απρίλιος 22, 2016
jumbo-banner

Μόλις 35 από τις 72 προϋποθέσεις για την κατάργηση βίζας που ορίζει η ΕΕ έχει καλύψει η Άγκυρα, δέκα μόλις μέρες προτού λήξει η προθεσμία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Marta Cygan, διευθύντρια της Κομισιόν για ζητήματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, ανακοίνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πλήρως ή μερικώς τις μισές μόνο προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί από την ΕΕ.

Παραδέχθηκε, ωστόσο ότι υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθέτησης. Ωστόσο, τα περιθώρια στενεύουν για τη γειτονική χώρα αφού η προθεσμία για την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων λήγει στις 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου η Κομισιόν θα πρέπει να ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για το εάν η Τουρκία πρόλαβε να καλύψει τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Η κατάργηση της βίζας για την Τουρκία, ένα έθνος 79 εκατομμυρίων, αμφισβητείται από πολλά από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, παρόλο που οι Τούρκοι δεν θα επιτρέπεται να εργαστούν αλλά ούτε και να παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες στην Ευρώπη.

iefimerida.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot