Και η Ελβετία θα κατάσχει προσωπικά αντικείμενα προσφύγων

Ιανουάριος 15, 2016
jumbo-banner
...αυτοχρηματοδοτούμενοι πρόσφυγες και στην Ελβετία!, γράφει ο Guardian - 
Πολλές οργανώσεις, ανάμεσά τους και το Γραφείο Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, πρόκειται να εξετάσει επισταμένα την κίνηση της Δανίας και της Ελβετίας, υπό το φόβο ότι ένα τέτοιο καθεστώς θα αναγάγει το καθεστώς διαμονής σε μια πολύ δύσκολη υπόθεση
Στο δρόμο που «άνοιξε» η Δανία, για τους αυτοχρηματοδοτούμενους πρόσφυγες, μπαίνει τώρα και η Ελβετία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian» όσοι πρόσφυγες καταφτάνουν στη χώρα, θα πρέπει να καταβάλουν στο κράτος προσωπικά αντικείμενα αξίας 1.000 ελβετικών φράγκων, προκειμένου να συμβάλλουν στη συντήρησή τους. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύουν μια πρακτική που έφερε στο φως η Δανία και ήδη λαμβάνει πολλές αρνητικές κριτικές. 

Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται το παράδειγμα ενός Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος αναγκάστηκε να καταβάλει το μισό της αξίας των προσωπικών του αντικειμένων στις ελβετικές αρχές. 

Η κρατική αρχή μετανάστευση προσπαθεί να δικαιολογήσει το μέτρο, αναφέροντας ότι σε περίπτωση που κάποιος μετανάστης εγκαταλείψει τη χώρα πριν από τους πρώτους επτά μήνες, μπορεί να πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω. Ειδάλλως, τα αντικείμενα κατάσχονται ως αντίτιμο της παραμονής τους στη χώρα. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πρόσφυγες που έχουν διαμένουν και εργάζονται στην Ελβετία, υποχρεούνται να παραδίδουν το 10% των μηνιαίων τους αποδοχών στο κράτος. Κι αυτό, τουλάχιστον για δέκα χρόνια, έως ότου εξοφλήσουν 15.000 ελβετικά φράγκα. 

Πολλές οργανώσεις, ανάμεσά τους και το Γραφείο Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, πρόκειται να εξετάσει επισταμένα την κίνηση της Δανίας και της Ελβετίας, υπό το φόβο ότι ένα τέτοιο καθεστώς θα αναγάγει το καθεστώς διαμονής σε μια πολύ δύσκολη υπόθεση. 
Protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot