Καζακστάν: Βρήκαν ξεχασμένη χειρουργική λαβίδα στην κοιλιά ενός άνδρα

Δεκέμβριος 16, 2014
jumbo-banner
Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί στο Καζακστάν, όταν διαπίστωσαν πως μέσα στο σώμα ενός άνδρα, που διαμαρτυρόταν πως είχε χάσει την όρεξή του, βρήκαν έναν χειρουργικό σφιγκτήρα, που είχαν ξεχάσει κάποιοι σε μια χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε 13 χρόνια πριν.

Καζακστάν: Βρήκαν ξεχασμένη χειρουργική λαβίδα στην κοιλιά ενός άνδρα
 
Ο ασθενής περπατούσε με το μήκους 20 εκατοστών μέταλλο επί 13 χρόνια, αφού είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην πόλη Shakhtinsk, αναφέρει η εφημερίδα Novy Vestnik. Ένας χειρούργος είχε ξεχάσει να αφαιρέσει τον σφιγκτήρα κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης στην κοιλιά, αλλά ο άνδρας δεν είχε καταλάβει τίποτε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, όταν η γυναίκα του τον έστειλε στο νοσοκομείο γιατί έκανε εμετό το φαγητό του.
 
Οι γιατροί αρχικά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα συμπτώματά του, μέχρι που του έκαναν ακτινογραφία. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο – τουλάχιστον όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο ακτινολόγος Baurzhan Aibayev. «Τα ξένα σώματα συνήθως προκαλούν κάποιου είδους ιατρικού προβλήματος, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ένιωσε τίποτα επί 13 χρόνια!».
Η Επιτροπή Ιατρικής και Φαρμακευτικής Εποπτείας του Καζακστάν δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν θα λάβει κανένα μέτρο κατά του αφηρημένου χειρούργου, καθώς κανείς δεν υπέβαλε μήνυση.
Ο ασθενής θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του σφιγκτήρα.
Πηγή: BBC

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot