Κάιρο: Συγκλονίζουν οι εικόνες με τη διαδηλώτρια που πέφτει νεκρή

Ιανουάριος 25, 2015
jumbo-banner
Μια γυναίκα 34 χρόνων, μητέρα ενός παιδιού, έπεσε νεκρή από πυρά στο κέντρο του Καΐρου μία ημέρα πριν από την τέταρτη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Η διαδηλώτρια σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σε μια από τις μάλλον σπάνιες διαδηλώσεις ενός κινήματος της αιγυπτιακής αριστεράς, της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Συμμαχίας.

Το κύμα καταστολής που εξαπέλυσαν οι αρχές αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων το 2013 είχε σχεδόν εκμηδενίσει τις κινητοποιήσεις έως πρόσφατα.

Όμως πολλές διαδηλώσεις έγιναν αυτή την εβδομάδα στο Κάιρο, όπως και στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, ενόψει της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την έναρξη του ξεσηκωμού των πολιτών που διήρκεσε 18 ημέρες κι οδήγησε στο τέλος της 30ετούς διακυβέρνησης της χώρας με σιδηρά πυγμή από τον Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με τις πηγές οι οποίες πρόσκεινται στις υπηρεσίες ασφαλείας και επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η γυναίκα τραυματίστηκε από σκάγια κοντά στην Πλατεία Ταχρίρ, την εστία της εξέγερσης του 2011, και υπέκυψε στα τραύματά της. 







Zougla.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot