Θρίλερ με τη σύλληψη των Aμερικανών ναυτικών στον κόλπο του Ιράν

Ιανουάριος 13, 2016
jumbo-banner

Μπορεί ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών να διαβεβαίωσε χθες τον Αμερικανό ομόλογο του Τζων Κέρι πως θα επιτραπεί άμεσα στα μέλη των πληρωμάτων των δυο πολεμικών που κατελήφθησαν να συνεχίσουν την πορεία τους όμως δεν έχει την ίδια άποψη και ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Μετά τη σύλληψη των Αμερικανών ναυτικών, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ενήργησε κατά προκλητικό και μη επαγγελματικό τρόπο για 40 λεπτά, εκτελώντας ελιγμούς στον Κόλπο, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν.

«Οι Αμερικανοί ναυτικοί ανακρίνονται και οι δηλώσεις για ταχεία απελευθέρωσή τους δεν είναι παρά εικασίες και δεν τις επιβεβαιώνουμε, ούτε τις διαψεύδουμε», δήλωσε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TANSIM. Σύμφωνα το CNN η αισιοδοξία για την απελευθέρωση των ναυτικών από αμερικανικής πλευράς παραμένει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί ναυτικοί που έχουν συλληφθεί «βρίσκονταν στα ιρανικά χωρικά ύδατα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot