Θετική η Δανία για δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα

Ιούλιος 17, 2015
jumbo-banner

Η κυβέρνηση της Δανίας προτίθεται να συνεισφέρει στο δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα για να αποτραπεί μια ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμής προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα καθώς τα κράτη μέλη της ευρωζώνης συζητούν το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ανέφερε ο Δανός υπουργός Οικονομικών σήμερα.

"Η ευρωζώνη ανέλαβε μια μεγάλη ευθύνη για την Ελλάδα. Η Δανία είναι έτοιμη να βοηθήσει υποστηρίζοντας ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο της ΕΕ στην Ελλάδα για το μεσοδιάστημα", ανέφερε ο Κλάους Φρέντρικσεν, ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Δανία δεν είναι κράτος-μέλος της ευρωζώνης. Ο Φρέντρικσεν ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στη νομισματική ένωση πρέπει να προστατευθούν από τις ενδεχόμενες ζημίες εάν η Ελλάδα αθετήσει την αποπληρωμή του δανείου των 7 δισεκ. ευρώ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Για τη συνεισφορά αυτή της Δανίας δεν απαιτείται η έγκριση της Βουλής. Νωρίτερα σήμερα, πολλά από τα κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση τόνισαν ότι δεν συμφωνούν με μια τέτοια συνεισφορά, όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Οικονομικών της Δανίας δεν ανέφερε ποιο θα είναι το ποσό που θα συμβάλει η Κοπεγχάγη.

Η Σουηδία και η Βρετανία έχουν εκφράσει ανησυχίες για το δάνειο αυτό διότι θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), ένα ταμείο στο οποίο συμβάλλουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνον αυτά της ευρωζώνης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot