Θέλουν να «χτυπήσουν» πτήσεις οι τζιχαντιστές

Δεκέμβριος 27, 2014
jumbo-banner
Με επιθέσεις σε επιφανείς αμερικανικούς στόχους, καθώς και δυτικές αερογραμμές απειλούν οι τζιχαντιστές όπως αναφέρει η τελευταία του αγγλόφωνου διαδικτυακού περιοδικού της αλ Κάιντα, Inspire, σύμφωνα με αναφορά της σελίδας SITE.
Στο εξώφυλλό του νέου τεύχους του Inspire, που εκδίδεται στην Αραβική Χερσόνησο, απεικονίζεται ένα εμπορικό αεροσκάφος, το οποίο ανατινάζεται στην προσγείωση. Σύμφωνα με το SITE, το περιοδικό ισχυρίζεται ότι προκαλείται από «για να οπλίσει μεμονωμένα μουσουλμάνους, καθώς και μουσουλμανικές οργανώσεις».
Η ηλεκτρονική έκδοση που δημοσιεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννω, κάθε άλλο παρά συμπτωματική μπορεί να θεωρηθεί: ήταν η επέτειος της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στην πτήση 253 της Northwest Airlines, το 2009, από τον Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, την ώρα της προσγείωσεης στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ.
Το τεύχος είναι αφιερωμένο στο να εμπνεύσει «μοναχικούς λύκους» στις ΗΠΑ και τη Δύση και ειδικότερα ενθαρρύνει για επιθέσεις σε επιβατικά αεροπλάνα. Ένα μακροσκελές μάλιστα άρθρο περιέχει και οδηγίες κατασκευής βόμβας που μπορεί να «κρυφτεί» επιμελώς σε αεροσκάφος, αλλά και σε άλλους στόχους θέλοντας έτσι να προκαλέσουν συνέπειες στην αμερικανική και τις δυτικές οικονομίες.
Ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες - στόχους που επισημαίνει το περιοδικό είναι οι αμερικανικές American, United, Continental και Delta Airlines, καθώς επίσης και οι ευρωπαϊκές British Airways, EasyJet, Air France και Air France KI.
Επίσης, στο στόχαστρο των τζιχαντιστών περιλαμβάνονται και «οικονομικοί στόχοι», «υψηλές προσωπικότητες της Οικονομίας», όπως ο τέως πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι και «ευκατάστατοι επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες κολοσσών», όπως ο Μπιλ Γκέιτς.
Σφυροκοπούν θέσεις τζιχαντιστών σε Ιράκ-Συρία

Την ίδια ώρα, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και συμμάχων τους εξαπέλυσαν 39 επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας μέσα στις τελευταίες δύο ημέρες, ανέφερε η επιχειρησιακή διεύθυνση του διεθνούς συνασπισμού σήμερα, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον αριθμό που είχε δημοσιοποιήσει νωρίτερα.
Νωρίτερα, η συμμαχία είχε κάνει λόγο για 31 επιδρομές μόνον σήμερα, ενώ όπως διευκρίνισε έγιναν 39 επιδρομές χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή.
Μαχητικά, βομβαρδιστικά και τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν 19 στόχους στη Συρία και 20 στο Ιράκ, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο.
ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot