×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Η Μέρκελ ετοιμάζεται να παραιτηθεί υποστηρίζει το Spiegel

Ιούλιος 14, 2014
jumbo-banner
Την αποχώρησή της από την Καγκελαρία ετοιμάζει η Γερμανίδα πολιτικός Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφόρηση από κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το περιοδικό Spiegel.
 
Οι λόγοι για τους οποίους η πανίσχυρη αυτή τη στιγμή Μέρκελ κάνει σχέδια αποχώρησης, εξυπηρετούν περισσότερο τις εσωτερικές ισορροπίες στο Χριστανοδημοκρατικό κόμμα, καθώς η ίδια, δεν θέλει να ακολουθήσει τη μοίρα των Άντεναουερ και Κολ οι οποίοι παρότι ήταν δημοφιλείς στη Γερμανία, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση μετά από εσωκομματικές διαμάχες ή μετά από μία εκλογική ήττα.
 
Το πότε θα συμβεί αυτό δεν είναι γνωστό, ωστόσο εικάζεται ότι η Μέρκελ θα διεκδικήσει ένα διεθνές αξίωμα, όπως για παράδειγμα τη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ ή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Και τα δύο αυτά αξιώματα θα «χηρέψουν» στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017, οπότε εκτιμάται ότι η Μέρκελ θα ανακοινώσει λίγο νωρίτερα την αποχώρησή της.
Πιθανότερη διάδοχός της θεωρείται η νυν υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν.
 
Σχετικά σενάρια που έχουν δημοσιοποιηθεί κατά καιρούς έχουν διαψευστεί από την Καγκελαρία, ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, σε σχετική ερώτηση, η καγκελάριος προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της λέγοτνας «θα δούμε»…
 
topontiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot