Η Γερμανία μπαίνει στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών -Πράσινο φως για στρατιωτικές επιχειρήσεις

Δεκέμβριος 01, 2015
jumbo-banner

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας έδωσε την έγκρισή του για συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και τις επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Μεταστροφή από το Βερολίνο έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 130 ανθρώπων και τον τραυματισμών άλλων 350. Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας είπε το «ναι» στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ να δηλώνει πως δεν θα είναι μικρής διάρκειας. «Κάνουμε, αυτό που σε στρατιωτικό επίπεδο μας ζητήθηκε, όπως μπορούμε καλύτερα και στο βαθμό που πολιτικά μπορούμε να αναλάβουμε» είπε σε συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της Bild για να προσθέσει όμως ότι «πεποίθησή μου παραμένει ότι με βόμβες και πυραύλους δεν μπορούμε να νικήσουμε την τρομοκρατία, αυτό μπορεί να γίνει σε τελική ανάλυση μόνο με πολιτικά μέσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή όλων των διεθνών παικτών».

Η γερμανική συμμετοχή αναμένεται να είναι περισσότερο υποστηρικτική
Το κείμενο της εντολής αναφέρει πως στο μέτωπο κατά του ISIS στη Συρία και το Ιράκ θα συμμετέχουν περίπου 1200 στρατιώτες, πολλά αναγνωριστικά αεροσκάφη Tarnado, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού στον αέρα και μια φρεγάτα, η οποία θα βρίσκεται κοντά στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, από όπου απογειώνονται και προσγειώνονται τα γαλλικά βομβαρδιστικά. Η Γερμανία σε καμιά περίπτωση δεν θα συμμετάσχει ενεργά σε βομβαρδισμούς εναντίον στόχων, όπως το κάνουν οι ΗΠΑ ή η Γαλλία. Η επιχείρηση, όπως όλες οι άλλες που γίνονται εκτός χώρας, θα έχει διάρκεια ενός χρόνου και αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 134 δις ευρώ. Μετά το σημερινό πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο την τελευταία λέξη θα έχει η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή, η οποία μπορεί να συνέλθει και εντός της εβδομάδας.

Περίπου 1.200 Γερμανοί θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις
Υπενθυμίζεται πως από την Κυριακή είχε γίνει γνωστό πως η γερμανία σχεδιάζει να μπει στη μάχη κατά του ISIS. Μάλιστα έγινε λόγος πως περίπου 1.200 μέλη των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, αναλαμβάνοντας κυρίως αποστολές αναγνώρισης.

Πλέον οι γερμανικές δυνάμεις αναμένεται να μεταβούν στην περιοχή αφού δόθηκε και το πράσινο φως.

«Από στρατιωτική άποψη, θα χρειαστούν περί τα 1.200 άτομα για τη λειτουργία αεροσκαφών και πλοίων» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag» ο αρχηγός των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Φόλκερ Βίκερ και επισημαίνει ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή συμμετοχή της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Διευκρινίζει πάντως ότι δεν πιστεύει ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή των γερμανικών δυνάμεων σε βομβαρδισμούς. «Υπό στρατιωτική έννοια, αυτό που έχει νόημα είναι αυτό που είναι απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ικανότητά μας στην αναγνώριση» δηλώνει χαρακτηριστικά ο στρατηγός και προσθέτει ότι «τα αεροσκάφη τύπου Tornado - η Γερμανία θα προσφέρει τέσσερα ως έξι - θα συμβάλουν σε αυτό σημαντικά».

Τα γερμανικά Tornado θα σταθμεύσουν πιθανότατα στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και στο Αμμάν της Ιορδανίας.

iefimerida.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot