Η Βιέννη στέλνει 100 ειδικούς από την Αστυνομία και τις Ενοπλες Δυνάμεις για τα hot spot σε Ελλάδα και Ιταλία

Οκτώβριος 01, 2015
jumbo-banner

Την άμεση αποστολή εκατό ειδικών από την Αυστρία, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης, για να λειτουργήσουν τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, τα αποκαλούμενα Hot Spots, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, υποσχέθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος σε του δηλώσεις στη Βιέννη, στην τηλεδιάσκεψη και οι τρεις υποστήριξαν τη γρήγορη εγκατάσταση και την έναρξη της λειτουργίας των Hot Spots, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, για να είναι δυνατή μια γρήγορη επιστροφή προσφύγων, είναι απαραίτητη μια νέα συμφωνία.

Ο κ. Φάιμαν, διευκρινίζοντας ότι για την αποστολή των 100 Αυστριακών ειδικών - οι οποίοι θα προέρχονται από την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και άλλους τομείς της αυστριακής διοίκησης - συμφώνησαν νωρίτερα με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο, Ράινχολντ Μιτερλένερ, τόνισε πως στόχος είναι αφενός μια διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και αφετέρου να αποτελέσουν τα Hot Spots μια ελεγχόμενη πύλη εισόδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος έχει δικαίωμα στο άσυλο θα τυγχάνει υποστήριξης στα Hot Spots, ενώ με τους ελέγχους στα σύνορα η ΕΕ ζητάει από τους ανθρώπους να εισέρχονται από την πύλη εισόδου για να υπάρχει μια σαφής εικόνα για το ποιοι εισέρχονται. Αυτό, κατά την άποψή του, συνιστά τη διαφορά προς εκείνους τους πολιτικούς που ζητούν να κλείσουν τα σύνορα, θεωρώντας από την πλευρά τους ότι ακόμη και κάποιος που αναζητά προστασία δεν πρέπει να βρίσκει ανοικτή μια πόρτα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει βέβαια μία τάξη και έλεγχος, ωστόσο ο ίδιος δεν εμπιστεύεται κάποιον ο οποίος ποδοπατεί το δικαίωμα του ασύλου, καθώς, όπως σημείωσε, προκύπτει το ερώτημα ποιο είναι το επόμενο ανθρώπινο δικαίωμα που πρόκειται να ποδοπατηθεί.

Ο Βέρνερ Φάιμαν, ανακοίνωσε ότι κατά την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί η καλύτερη συνεργασία στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η από κοινού διασφάλιση των συνόρων από την Frontex, την ελληνική και την τουρκική ακτοφυλακή.

iefimerida.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot