Επιπλέον 12.000 Σύρους πρόσφυγες θα δεχθεί η Αυστραλία

Σεπτέμβριος 09, 2015
jumbo-banner

Η Αυστραλία θα υποδεχθεί 12.000 επιπλέον πρόσφυγες για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ.

Επειτα από αμερικανικό αίτημα, η Κανμπέρα αποφάσισε επίσης να επεκτείνει από το Ιράκ στη Συρία το πεδίο δράσης των αεροπορικών της δυνάμεων της στο πλαίσιο τηε αεροπορικής εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

"Η Αυστραλία θα δεχθεί 12.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ", πέραν των 13.500 προσφύγων που υποδέχεται ετησίως, ανακοίνωσε ο Τόνι Αμποτ υπό την πίεση της κοινής γνώμης που ζητεί μεγαλύτερη συμβολή της Αυστραλίας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα παιδιά, τις γυναίκες και τις οικογένειες που ανήκουν σε διωκόμενες μειονότητες και βρίσκονται σε καταυλισμούς του Λιβάνου, της Ιορδανίας και της Τουρκίας.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι σημαντική στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους, όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά και στη Συρία και προανήγγειλε την ανάληψη δράσης της πολεμικής αεροπορίας και στο έδαφος της Συρίας εντός των προσεχών ημερών, στο πλαίσιο του δικαιώματος αυτοάμυνας, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τόνι Αμποτ τόνισε ότι στόχος των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία θα είναι το Ισλαμικό Κράτος και όχι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot