Επιδρομές κατά των τζιχαντιστών από γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη

Φεβρουάριος 26, 2015
jumbo-banner

Τους πρώτους βομβαρδισμούς κατά Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ διεξήγαγαν την Τετάρτη τα αεριωθούμενα του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle.

Ένα από τα τέσσερα Rafale που απογειώθηκε το πρωί της Τετάρτης από το πλοίο, που πλέει στα βόρεια του Κόλπου, επέστρεψε χωρίς να μεταφέρει καμία βόμβα και το άλλο μαχητικό μεταφέροντας τα μισά από τα αρχικά του πολεμοφόδια. Καθένα εξ αυτών είχε απογειωθεί με φορτίο τεσσάρων βομβών, κατευθυνόμενες με λέιζερ ή με GPS.

Δε δόθηκε καμία διευκρίνιση από το πλήρωμα του γαλλικού αεροπλανοφόρου για την φύση της αποστολής τους και τους στόχους που έπληξαν.

Δέκα έως δώδεκα αεριωθούμενα, Rafale και εκσυγχρονισμένα Super Etendard, διεξάγουν καθημερινά αποστολές από το αεροπλανοφόρο έπειτα από την επίσημη εμπλοκή τους, την Δευτέρα, στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι εννέα Ραφάλ που έχουν σταθμεύσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έξι Μιράζ 2000D στην Ιορδανία συμμετέχουν στη γαλλική επιχείρηση Σαμάλ στο Ιράκ, που ξεκίνησε την 19η Σεπτεμβρίου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot