Επί ποδός οι τουρκικές αρχές για τους τζιχαντιστές

Νοέμβριος 12, 2015
jumbo-banner

Το ένα τρίτο των υπόπτων που έχουν προσαχθεί ως φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία από το 2013 είναι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με την Hurriyet, που επικαλείται αξιωματούχους της Αστυνομίας που δεν κατονομάζονται, συνολικά 2.545 ύποπτοι έχουν βρεθεί στα χέρια των αρχών στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών. Από αυτούς, οι 810 είναι άλλης εθνικότητας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας προσήγαγαν 230 υπόπτους το 2013, από τους οποίους οι 78 συνελήφθησαν και βρίσκονται στην φυλακή. Το 2014, ο αριθμός των ύποπτων για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος αυξήθηκαν και έφτασαν τους 615. Ανάμεσά τους ήταν και 247 αλλοδαποί. Από τους 87 που φυλακίστηκαν, οι 21 ήταν άλλης εθνικότητας. Τέλος, εντός του 2015 έχουν βρεθεί στα χέρια των αρχών 1.700 άτομα και οι 492 είναι από άλλες χώρες. Συνολικά 95 αλλοδαποί μπήκαν στη φυλακή.

Οι αξιωματούχοι που έδωσαν τα στοιχεία δεν έδωσαν πληροφορίες για τις εθνικότητες των υπόπτων. Κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, η αστυνομία κατέσχεσε μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι παρά το γεγονός ότι οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις εντός της Τουρκίας, ωστόσο οι αρχές θεωρούν ότι κάποιες από αυτές έγιναν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

real.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot