Ειδομένη: Πετροπόλεμος στα σύνορα μεταξύ μεταναστών και προσφύγων - Στη μέση οι Έλληνες αστυνομικοί (Βίντεο)!

Δεκέμβριος 04, 2015
jumbo-banner

Πεδίο μάχης για ακόμα μία ημέρα η περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων - Μάχες σώμα με σώμα και πετροπόλεμος...

Ανοιχτή είναι από τις 10.00, για τους πρόσφυγες από Ιράκ, Αφγανιστάν και Συρία, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης. Ωστόσο, νωρίτερα το πρωί, υπήρξε ένταση και νέα επεισόδια με πετροπόλεμο και μάχες σώμα με σώμα, μεταξύ μεταναστών και προσφύγων. Ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το συρματόπλεγμα και να ηρεμήσουν την κατάσταση, που για ακόμα μία μέρα ξέφυγε.

Τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, τα οποία είχαν αποκλειστεί χθες από Ιρανούς σε ένδειξης διαμαρτυρίας γιατί δεν τους επιτρέπεται να περάσουν, άνοιξαν χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες να συνωστιστούν και πάλι μπροστά από το συρματόπλεγμα και να προκληθεί ένταση.

Η πρωινή αρχική μικροένταση εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο μεταξύ των μεταναστών στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση από τα σύνορα και των προσφύγων, οι οποίοι μπορούσαν να περάσουν. Οι ελληνικές αστυνομικές που βρέθηκαν στη μέση, προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους μετανάστες από το συρματόπλεγμα προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση. Και χθες η περιοχή θύμιζε πεδίο μάχης με αλλεπάλληλα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, τα οποία αυξύθηκαν ακόμα περισσότερο μετά το θάνατο ενός Μαροκινού, που έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ανέβηκε σε βαγόνι τραίνου, που ήταν σταματημένο στο σταθμό.

Λίγο αργότερα, από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προανήγγειλε δυναμική επέμβαση τις επόμενες μέρες. "Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και η λύση αυτή προφανώς δεν θα είναι μια βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι μια δύσκολη λύση για την κυβέρνησή μας και πιστεύω για όλα τα πολιτικά κόμματα αφού κανείς δεν θέλει να ασκείται βία ή οτιδήποτε άλλο. Δίνουμε μια ευκαιρία και προσπαθούμε να το αποφύγουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Τηλεόραση Mega - thestival.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot