ΕΕ: Δεν υπάρχει απειλή τρομοκρατών μέσα από το κύμα των προσφύγων

Σεπτέμβριος 10, 2015
jumbo-banner

Δεν υπάρχει απειλή τρομοκρατών που διαπερνούν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανάμεσα σε μετανάστες, καθώς τέτοιες οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δεν έχουν ανάγκη να στείλουν μαχητές με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε ο συντονιστής της ΕΕ κατά της τρομοκρατίας Ζιλ ντε Κερκόβ.

«Το Ισλαμικό Κράτος ή η αλ Κάιντα δεν χρειάζεται να στείλουν τα μέλη τους ανάμεσα στο κύμα των αιτούντων άσυλο. Υπάρχει μια δεξαμενή ανθρώπων που γεννήθηκαν στην Ευρώπη, που δεν έχουν καμία επαφή με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσα από το Διαδίκτυο», δήλωσε ο Κερκόβ στο ειδησεογραφικό δίκτυο EurActiv, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Την Τρίτη, οι ειδικές δυνάμεις της Ουγγαρίας ανέφεραν πως εντόπισαν δύο άραβες τρομοκράτες που εισήλθαν στην δυτική Ευρώπη ανάμεσα σε χιλιάδες πρόσφυγες, προκαλώντας ανησυχίες πως τρομοκρατικές οργανώσεις μπορεί να χρησιμοποιούν τους χαλαρούς ελέγχους στα κύματα μεταναστών για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot