Για συμφόρηση προσφύγων στην Ελλάδα προειδοποεί ο Γερμανός ΥΠΕΣ

Ιανουάριος 30, 2016
jumbo-banner

Αν οι πρόσφυγες εμποδίζονταν στα σύνορα μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας, αυτό θα σήμαινε εκ των πραγμάτων αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν, προειδοποιεί ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ και τονίζει ότι σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανότατο να προκληθεί σημαντική συμφόρηση, είτε στην Ελλάδα είτε στην ΠΓΔΜ.

«Το να σταματήσεις τους πρόσφυγες μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας είναι μια ιδέα που συζητείται ιδιαίτερα από τις ίδιες τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα πρέπει όμως να λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι η Ελλάδα θα αποκλειόταν έτσι εκ των πραγμάτων από την Σένγκεν και θα μπορούσε να δημιουργηθεί συμφόρηση, είτε στην Ελλάδα είτε στην ΠΓΔΜ, όπου παρακολουθήσαμε ήδη αυτή την συνέπεια αυτή την εβδομάδα, ή αλλού στα Βαλκάνια. Δεν μπορεί κανείς απλώς να το αγνοήσει», δηλώνει ο κ. Ντε Μεζιέρ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, αναφερόμενος στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Τουρκίας, τονίζει επίσης ότι «υπάρχουν ήδη μεμονωμένες προσπάθειες της Τουρκίας να εμποδίσουν την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο, αλλά όχι ακόμη στον βαθμό που αυτό θα ήταν απαραίτητο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot