Για πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα ετοιμάζεται το Λονδίνο

Μάρτιος 21, 2016
jumbo-banner

Οι ειδικές δυνάμεις (SAS) και η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκεινται πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα- πιθανώς ως και 10- αναφέρουν οι «Sunday Times»

Οι επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων ασφαλείας, εκφράζουν φόβους ότι τρομοκράτες οι οποίοι επέστρεψαν από την Συρία, θα εξαπολύσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της χώρας.

Υπουργός ο οποίος γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι «είχαμε σχέδια για τρεις επιθέσεις συγχρόνως, αλλά το Παρίσι μας έδειξε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερο αριθμό.

Την ίδια ώρα, στα περίχωρα του Λονδίνου έχουν αναπτυχθεί μονάδες του στρατού, για να βοηθήσουν την αστυνομία και τους SAS, στο ενδεχόμενο πολλαπλών επιθέσεων. Παράλληλα, σε βάση στο Didcot στην Οξφόρδη, είναι σε ετοιμότητα μονάδα αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών, με ειδίκευση στην εξουδετέρωση βομβών, καθώς και στα χημικά και βιολογικά όπλα.

Αυτή η κινητοποίηση των Βρετανικών αρχών ασφαλείας έρχεται μετά την σύλληψη του Salah Abdeslam στο Βέλγιο, του ανθρώπου που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς, πριν από τέσσερις μήνες.

capital.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot