×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο στα ίχνη του Μπόινγκ

Απρίλιος 02, 2014
jumbo-banner

Στην αναζήτηση σήματος από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Και ένα Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο θα συμμετάσχει στις έρευνες για το εξαφανισμένο Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, η ζώνη των οποίων μετατοπίστηκε 500 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και επικεντρώνεται τώρα σε μια περιοχή περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ. Το υποβρύχιο, HMS Tireless, βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με το ερευνητικό πλοίο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, HMS Echo. Και τα δύο πλοία φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Την είδηση έκανε γνωστή σήμερα μέσω Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι τη συμμετοχή του υποβρυχίου αποφάσισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Περθ, Radio 6iX, «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας. Το οφείλουμε στον κόσμο, το οφείλουμε σε εκείνες τις οικογένειες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε την άκρη». Την ίδια στιγμή, ανώτατοι Αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμιών του αεροσκάφους.

Περίπου δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες αναζητούν το αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό, σε μία ζώνη περίπου ίση με το μέγεθος της Βρετανίας.

Πηγή: athensvoice.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot