Βρετανία: “Χρυσό” ναυάγιο 140 εκατ. ευρώ με κατεστραμμένα πολυτελή αυτοκίνητα

Ιανουάριος 07, 2015
jumbo-banner
Συνολικά το πλοίο μετέφερε 1400 πολυτελή αυτοκίνητα, ανάμεσά τους πολλές Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ, Λαντ Ρόβερ και Μίνι Κούπερ
 
Ενα νέο ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε στα ανοιχτά του Σαουθάμπτον στη Μεγάλη Βρετανία, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, 3 Ιανουαρίου, όταν πλοίο της νορβηγικής εταιρείας Hoegh Osaka, με κυπριακή σημαία, βυθίστηκε χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτα τα 25 μέλη του πληρώματός του. Το πλοίο, το οποίο είχε προορισμό τη Γερμανία, μετέφερε 1400 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Τζάγκουαρ, Λαντ Ρόβερ, Ρολς Ρόις, αλλά και πολλά άλλα μικρότερης αξίας όπως Μίνι Κούπερ.
 
Το πλοίο, λίγο μετά την απόπλευσή του, εξαιτίας κάποιου τεχνικού προβλήματος, σύμφωνα με τον καπετάνιο, άρχισε να παίρνει κλίση. Εκείνος στην προσπάθειά του να κάνει ό,τι μπορεί του αλλάξει πορεία με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα βράχια. Η διάσωση των 25 μελών του πληρώματος έγινε ως επί το πλείστον από αέρος, ενώ το πλοίο παραμένει στο σημείο με σκάφη της ακτοφυλακής να βρίσκονται συνεχώς δίπλα του.  Πολλοί μάλιστα είναι και πολίτες που έχουν σπεύσει στο σημείο αυτό για να το φωτογραφήσουν.
 
Σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC ο καπετάνιος του πλοίου έκανε λόγο για ένα τραγικό πρόβλημα ευστάθειας 45 λεπτά αφότου το πλοίο ξεκίνησε, το οποίο ευθύνεται και για το ατύχημα. Από την άλλη οι Αρχές, που εξακολουθούν να ερευνούν το συμβάν, κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος.
 
Οσο για την αξία των πολυτελών αυτοκινήτων του πλοίου, αυτή υπολογίζεται σε περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ. Η ανέλκυση του πλοίου θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προκληθεί κάποια περιβαλλοντική ρύπανση.
 
protothema.gr
 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot