Βρέθηκε μούμια 1.000 ετών σε άριστη κατάσταση - Εκπληκτικές φωτογραφίες

Δεκέμβριος 14, 2014
jumbo-banner

Εχει ηλικία 1.000 ετών. Κι όμως, αυτή η μούμια που βρέθηκε στο Περού είναι άθικτη, λες και θάφτηκε μόλις πριν μερικά χρόνια. Οι αρχαιολόγοι που την ανακάλυψαν έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι καθώς το σώμα αυτής της γυναίκας που ήταν γύρω στα 50 όταν πέθανε, έχει μείνει πολύ καλά διατηρημένο αφού τα μαλλιά της και τα δάκτυλά της είναι άθικτα.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο άψογα διατηρημένος σκελετός εντοπίστηκε σε έναν αρχαίο κοιμητήριο στην αρχαία πόλη Pachacamac, νότια της πρωτεύουσας Λίμα και θεωρείται πως είναι θαμμένη για περισσότερα από 1.000 χρόνια και μάλλον σκοτώθηκε από ανθρώπους της φυλής της για θρησκευτικούς λόγους.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η μούμια βρέθηκε το 2012 και πως οι αρχαιολόγοι την κράτησαν στην ίδια στάση που την βρήκαν για δύο χρόνια. Σε λίγες ημέρες, πρόκειται να εκτεθεί στο μουσείο «Musée de Confluences» στη Λιόν και αποτελεί μέρος παρόμοιων σκελετών που βρέθηκαν την ίδια περίοδο στον ίδιο ναό, ο οποίος φέρεται να χτίστηκε λίγο πριν από τον πολιτισμό των Ίνκα. Μάλιστα, οι περίπου 70 μούμιες και σκελετοί που ανακαλύφθηκαν το 2012, ήταν όλοι σε εμβρυακή στάση και φέρονται να θυσιάστηκαν σε θρησκευτικές τελετές.

imerisia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot