Βίντεο-σοκ από την επίθεση ένοπλου στο Τελ Αβίβ - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Ιανουάριος 02, 2016
jumbo-banner
Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, που δείχνουν έναν ένοπλο να ετοιμάζεται και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ σε μπαρ στο Τελ Αβίβ έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τη Haaretz, ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. (Προσοχή το ένα βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες)

O ένοπλος αναγνωρίσθηκε από συγγενείς του ως μέλος της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ. Εικόνες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι είναι από 25 έως 30 ετών, φορά μαύρα γυαλιά και φέρει σακκίδιο, να ψάχνει τους ξηρούς καρπούς σ' ένα κατάστημα υγιεινών τροφών στην οδό Ντίζενγκοφ.

Στη συνέχεια βγάζει από το σακκίδιό του ένα αυτόματο πιστόλι και βγαίνει στο πεζοδρόμιο, όπου αρχίζει να πυροβολεί.

Μέχρι στιγμής, οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει εάν επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα ή εγκληματική ενέργεια. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει. 

«Οι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν το κέντρο του Τελ Αβίβ για να εντοπίσουν τον ύποπτο που άνοιξε πυρ σε μια παμπ. Έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστεί αν η υπόθεση είναι ποινική ή τρομοκρατική» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Ο Νάτι Σακέντ, ιδιοκτήτης του μπαρ Simta στην οδό Ντίζενγκοφ, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, είπε πως ο δράστης περίμενε σε έναν πάγκο έξω προτού βγάλει ένα πολυβόλο από μια τσάντα και αρχίσει «να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση».

«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, χωρίς αμφιβολία», δήλωσε ο Σακέντ στο ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel Two.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot