Βίντεο ντροπής από τη Γερμανία: Οχλος εμποδίζει πρόσφυγες να αποβιβαστούν -Αστυνομικός αρπάζει παιδί

Φεβρουάριος 20, 2016
jumbo-banner

Το ανησυχητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης, προδίδουν δύο βίντεο που προκάλεσαν κατακραυγή στη Γερμανία, αλλά και εκτός της χώρας.

Στο ένα βίντεο, καταγράφεται το «μπλόκο» που έχουν στήσει ξενοφοβικοί διαδηλωτές, οι οποίοι δεν επιτρέπουν σε πρόσφυγες να αποβιβαστούν από το λεωφορείο στη Σαξονία, ενώ σε άλλο, ένας αστυνομικός αρπάζει παιδί και το μεταφέρει βίαια εκτός του οχήματος.

Γυναίκες και παιδιά, μέσα στο λεωφορείο, έκλαιγαν και κοιτούσαν έντρομοι τους συγκεντρωμένους που φώναζαν «Πηγαίνετε σπίτι σας!», στα γερμανικά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Σαξονίας, Ράφαελ Σολζ, η διαμαρτυρία έγινε αργά την Πέμπτη στο Κλάουσνιτς, 30 χλμ. νότια της Δρέσδης. Περίπου 100 άτομα φώναζαν συνθήματα κατά των προσφύγων και επιχείρησαν να εμποδίσουν το λεωφορείο να φτάσει στο τοπικό κέντρο για πρόσφυγες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σαξονίας, Μάρκους Ούλμπιγκ, επέκρινε τους διαδηλωτές, λέγοντας πως ήταν «βαθιά ντροπιαστικός ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι».

Την ίδια ώρα όμως, ακόμη μεγαλύτερη κατακραυγή προκάλεσε ένα δεύτερο βίντεο από το συμβάν. Σε αυτό, Γερμανός αστυνομικός αρπάζει ένα μικρό αγόρι και το κατεβάζει σχεδόν σέρνοντάς το από το λεωφορείο, για να το βάλει στο κέντρο προσφύγων.

iefimerida.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot