Βίντεο: Η στιγμή που έφηβος τζιχαντιστής ανατινάζεται σε γήπεδο στο Ιράκ - 65 νεκροί

Μάρτιος 26, 2016
jumbo-banner
Η έκρηξη εκδηλώνεται την ώρα της απονομής του κυπέλλου ανάμεσα στους παίκτες και τους φιλάθλους, οι οποίοι πανηγύριζαν για την ομάδα τους
Σοκ προκαλούν οι σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες σε χωριό του Ιρακ και καταγράφηκαν σε ερασιτεχνικό βίντεο. Ενας έφηβος, βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους σκόρπισε το θάνατο στο χωριό Αλ Ασρίγια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 65 ανθρώπους, ενώ πάνω από 60 τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο βίντεο διακρίνονται οι παίκτες και ο δήμαρχος που ετοιμάζονται για την απονομή του κυπέλλου. Η έκρηξη εκδηλώνεται την ώρα της απονομής του κυπέλλου ανάμεσα στους παίκτες και τους φιλάθλους, οι οποίοι πανηγύριζαν για την ομάδα τους.



Η επίθεση σημειώθηκε σε γήπεδο όπου διεξαγόταν ποδοσφαιρική αναμέτρηση, την ώρα που οι παίκτες της νικήτριας ομάδας σήκωναν το τρόπαιο για να πανηγυρίσουν με τους οπαδούς τους. Την ευθύνη ανέλαβε και επισήμως το Ισλαμικό Κράτος, παρουσιάζοντας την εικόνα του νεαρού βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος αιματοκύλησε τη μικρή πόλη του Ιράκ, και ονομάζεται Σαρί Φαλάχ αλ Ασάρι.

Ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα 24ωρα μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στη διεθνή κοινότητα.

Η κυβέρνηση του Ιράκ αναζητεί τρόπους αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, οι οποίοι δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα της χώρας.
Protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot