Αυτός ειναι ο "Ισλαμικός Στρατός" - Επίδειξη ισχύος με 200.000 στρατεύματα - ΒΙΝΤΕΟ

Μάρτιος 02, 2016
jumbo-banner

Ο "ισλαμικός στρατός" με τη συμμετοχή δυνάμεων από 20 ισλαμικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, ξεκίνησε τη μεγαλύτερη άσκηση στον κόσμο, με 200.000 στρατεύματα.

Η άσκηση γίνεται στη Σαουδική Αραβία από το Σάββατο, και στέλνει μήνυμα ισχύος στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ένταξη της Τουρκίας στην στρατιωτική άσκηση με την ονομασία "Κεραυνός του Βορρά" γίνεται λιγες μέρες μετά την στάθμευση τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-15 στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Τα αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία της Δύσης, υπ0ό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία έχουν πολλά κοινά στρατηγικά συμφέροντα όσο αφορά την ασφάλεια στην περιοχή. Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε το Ριάντ τέλη Ιανουαρίου συνοδευόμενος απο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Hulusi Akar.

Επιπλέον, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Dhaka Tribune, η στρατιωτική άσκηση "Κεραυνός του Βορρά" είναι ένα σαφές μήνυμα από τη Σαουδική Αραβία στο Ιράν και στο καθεστώς του Μπασαρ Άσαντ στην Συρία, ότι τυχόν εχθρικές προθέσεις και ενέργειες απο το Ριάντ θα θεωρηθούν εχθρικές και θα αντιμετωπιστούν αυστηρά, σύμφωνα με δηλώσεις ειδικού

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, περίπου 150.000 στρατιώτες, 2.540 πολεμικά αεροσκάφη, 20.000 άρματα μάχης, και 460 ελικόπτερα συμμετέχουν στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία της περιοχής.

Πολιτικοί παρατηρητές και εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η στρατιωτική άσκηση στοχεύει στην παροχή ορισμένων έμμεσων μηνυμάτων σε περιφερειακό αλλα και διεθνές επίπεδο. Ένας εκπρόσωπος για τις αραβικές δυνάμεις του συνασπισμού, ο Ahmad Assiri, δήλωσε οτι στόχος της άσκησης είναι:
Nα επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας
H ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης
H προώθηση του συντονισμού μεταξύ των συμμετεχόντων
Ο χώρος που επιλέχθηκε για την άσκηση, η περιοχή Hafr Al-Batin στα βόρεια της Σαουδικής Αραβίας, δίπλα στο Ιράκ, κοντά στο Ιράν και στη Συρία είναι επίσης μια στρατηγική κίνηση, δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες.

Στρατιωτικόι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η επόμενη πιθανή απειλή για τα κράτη του Κόλπου πιθανό να ειναι από τις βόρειες περιοχές, αν υποθέσουμε οτι το Ιράν θα καταλάβει δημογραφικά το Ιράκ και θα χρησιμοποιησει τη χώρα ως στρατιωτικό βραχίονα για να εμπλακεί στις υποθέσεις των γειτονικών χωρών.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot