Απόφαση - σταθμός για την ευθανασία

Ιούνιος 05, 2015
jumbo-banner

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικύρωσε την απόφαση δικαστηρίου της Γαλλίας που είχε εγκρίνει το δικαίωμα οικογένειας τραυματία τροχαίου να τον βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη, επτά χρόνια μετά το ατύχημα.

Ο Βινσέντ Λαμπέρ είχε τραυματιστεί σοβαρότατα σε ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του και νοσηλευόταν σε κώμα και με τετραπληγία.

Μέλη της οικογένειάς του συγκρούστηκαν μεταξύ τους δικαστικά για την τύχη του άτυχου άνδρα και η υπόθεση είχε φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας, το οποίο είχε εγκρίνει την αποσύνδεσή του από τη μηχανική υποστήριξη.

Η πλευρά που αντιτίθετο σε μία τέτοια επιλογή προσέφυγε στο ΕΔΑΔ, το οποίο ωστόσο με την δική του απόφαση επικύρωσε την θέση που πήρε το γαλλικό δικαστήριο.
Η εκδίκαση της υπόθεσης δημιουργεί ένα κορυφαίο δικαστικό προηγούμενο για παρεμφερείς υποθέσεις, στις οποίες κρίνεται η τύχη ανθρώπων που για λόγους υγείας δεν έχουν οι ίδιοι την δυνατότητα να καθορίσουν το μέλλον τους.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot