Αποφάσεις για στρατιωτική επέμβαση;

Νοέμβριος 15, 2015
jumbo-banner

Το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και το κράτος των τζιχαντιστών και με χερσαίες δυνάμεις θα εξετάσει η Δύση

σε περίπτωση που αποτύχουν οι παρασκηνιακές συνομιλίες Ομπάμα-Πούτιν για συνολική πολιτική λύση στη Δαμασκό, συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα δυο Υπουργικά Συμβούλια που διεξάγονται στις Βρυξέλλες:

Πρώτον το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα και στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Δεύτερον -και ίσως σημαντικότερο- το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας την Τρίτη, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Πάνος Καμμένος.

Η Αθήνα ανησυχεί ιδιαιτέρως από τις επιπτώσεις στο προσφυγικό που μπορεί να επιφέρει η πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλά και οι αποκαλύψεις ότι δυο εκ των δραστών έφτασαν στη γαλλική πρωτεύουσα μέσω των προσφυγικών ροών από την Τουρκία και ταυτοποιήθηκαν στη Λέρο.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή πέρα από αυτή καθεαυτή τη Σύνοδο Κορυφής της G20 την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα μα τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι το Κυπριακό θα είναι ένα από τα «κύρια πιάτα» της συζήτησης. Ο Μπαράκ Ομπάμα επιδιώκει να λύσει το Κυπριακό στη διάρκεια της θητείας του και πιέζει για λύση εντός της άνοιξης του προσεχούς έτους.

Με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και στο μέτωπο της τρομοκρατίας, αλλά και με δεδομένο ότι θα συζητηθεί και το Κυπριακό,

αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη. Επίσκεψη που όπως διαβεβαίωσε το real.gr κορυφαία κυβερνητική πηγή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 25 και 26 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί επίσης Ισραήλ και Παλαιστίνη, ενώ στις 29 Νοεμβρίου θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα πραγματοποιηθεί η Π.Σ. για το κλίμα. Στο Παρίσι θα βρεθούν κορυφαίοι ηγέτες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση στήριξης του προέδρου Ολάντ και της Γαλλίας.

real.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot